[ad_1]
به گزارش خبرگزاری مهر، عباس عبادی، در حاشیه کنگره اخلاق پرستاری، گفت: یکی از مباحث مهم امروز جامعه پرستاری، روند اجرای قانون تعرفه گذاری است. اجرای این قانون فارغ از مسائل مالی آن یک حسن بزرگ داشت و آن این بود که برای پرستاران ایجاد هویت کرد.
وی گفت: قبل از اجرای قانون تعرفه گذاری پرستاری، پرستاران به عنوان گروه مصرف کننده در بیمارستانها مطرح بودند و گاهی به شکل ناخوشایندی به آنها پول و کارانه میدادند، اکنون گروه پرستاری میتواند برای دانشگاه علوم پزشکی درآمد تولید کند و استقلال و هویت مستقل پیدا کرده است.
معاون پرستاری وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: حداقل مزیت این قانون، آن است که ۱۵ درصد مدیریت منابع در اختیار گروه پرستاری است و اگر به طور کامل مدیریت ۸۵ درصد منابع این قانون را در اختیار پرستاران قرار دهند اوضاع بسیار فرق میکند.
عبادی گفت: در هر صورت اجرای قانون تعرفه گذاری پرستاری برای گروه پرستاری قدرت ایجاد کرده است. این درآمد ایجاد شده است و گروه پرستاری دانشگاههای علوم پزشکی باید در توزیع این منابع نقش فعالانه داشته باشد.
وی افزود: گرچه بودجه و منابع اجرای قانون تعرفه گذاری که در اختیار گروه پرستاری قرار میگیرد کم است، یا میزان آن به علت ثابت بودن ضریب ریالی در مقایسه با نرخ تورم و کاهش ارزش پول ملی پایین است، اما این متغیرها به اصل قانون تعرفه گذاری پرستاری ارتباط ندارد، بلکه متغیرهای بیرونی هستند.
عبادی گفت: با تلاشهای انجام شده برای سال ۱۴۰۳ برنامههایی برای اصلاح اجرای قانون تعرفه گذاری پیش بینی شده است. تعداد بستههای خدمات قانون تعرفه گذاری پرستاری افزایش پیدا میکند. شروع این قانون با ۱۷ بسته خدمتی بود و اکنون به ۲۷ بسته رسیده و سال آینده به بیش از ۵۰ بسته خدمتی میرسد.
وی ادامه داد: این بستههای جدید تدوین شده و برای تصویب به شورای عالی بیمه رفته است و اگر تصویب شود، همان طور که انتظار داشتیم به مرور مشکلات اجرایی این قانون بر طرف میشود. اگر تعداد بستههای خدمتی کم باشد، مثلاً خدمت پانسمان یا تزریقات تعریف نمیشد، مجبور به برداشت پول این خدمات از خدمات دیگر بودیم.
معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت: افزایش بستههای خدمتی باعث افزایش منابع درآمدی قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری میشود. افزایش ۴۶ درصدی ضریب ریالی تعرفهها نیز در شورای عالی بیمه تصویب شده و منتظر تصویب نهایی آن در هیأت دولت هستیم.
عبادی افزود: ضریب ارزش نسبی خدمات پرستاری نیز به طور میانگین ۵۰ درصد افزایش پیدا کرده است. این ضرایب برای بخشهای عمومی ۸ است، پیشنهاد ما برای تعرفههای پرستاری ضریب ۱۳ است که بیش از ۵۰ درصد افزایش مییابد.
وی تصریح کرد: در مجموع روند اجرای قانون تعرفه گذاری در سال ۱۴۰۲ بهتر از سال ۱۴۰۱ است و بین ۷۰ تا ۱۰۰ درصد مبالغ کارانه افزایش پیدا کرده است.
عبادی با اشاره به گواهی صلاحیت حرفهای پرستاران، گفت: آئین نامه صدور گواهی صلاحیت حرفهای پرستاران بازنگری شده و آماده ابلاغ است. سامانههای آن برای صدور گواهی نامههای الکترونیک نیز آماده است. سازمان نظام پرستاری هم تمایل دارد این بخش را برعهده گیرد از نظر ما منعی ندارد و در صورتی که بتوانند زیرساختهای فنی آن را آماده کنند، قابل واگذاری است، البته چالشها و موانعی وجود دارد که قابل بررسی است.
معاون پرستاری وزارت بهداشت به مباحث مرتبط با پرستاری در قانون برنامه هفتم اشاره کرد و افزود: برنامه هفتم در حوزه سلامت وظایف و ماموریتهایی را برای وزارت بهداشت تعریف کرده است. هدف کلی این برنامه تقویت حاکمیت نظام سلامت است و اهداف جزئی متعددی نیز در چارچوب این هدف کلی مانند افزایش همکاری با سازمانهای خیریه و مردم نهاد و سایر سازمانهای مرتبط تعریف شده است.
[ad_2]
خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان | Mehr News Agency – سلامت منبع
گفتگو در مورد این post