در دنیای فوتبال، جایی که هزینههای نقل و انتقالات طی سالهای اخیر به شدت افزایش یافته، پردرآمدترین باشگاههای قرن بیست و یکم از طریق فروش بازیکنان خود، مبالغ سرسامآوری را به دست میآورند. در این میان تنها یک باشگاه انگلیسی توانسته در فهرست ۱۰ باشگاهی قرار گیرد که از سال ۲۰۰۰ به بعد بیشترین درآمد را از نقل و انتقالات کسب کردهاند.
۱۰. آ اس رم (۱.۱۱ میلیارد پوند)
باشگاه ایتالیایی آ اس رم در ۲۴ سال گذشته بیش از ۱.۱ میلیارد پوند از فروش بازیکنان درآمد داشته است.
بخش قابل توجهی از این مبلغ از فروش ستارههایی مانند محمد صلاح و آلیسون به لیورپول به ترتیب با ۳۶ و ۵۴ میلیون پوند به دست آمده است.
۹. اتلتیکو مادرید (۱.۲ میلیارد پوند)
اتلتیکو مادرید توانسته در این رقابت باقی بماند و تعدادی از بهترین ستارههای خود را در طول سالها به فروش برساند.
انتقال ۱۰۳ میلیون پوندی آنتوان گریزمان به بارسلونا و انتقال ۶۸.۵ میلیون پوندی لوکاس هرناندز به بایرن مونیخ به این باشگاه اسپانیایی کمک شایانی کرده است.
۸. رئال مادرید (۱.۲۲ میلیارد پوند)
رئال مادرید عموماً به ولخرجیهای کلان شهرت دارد، اما از فروش بازیکنان نیز درآمد قابل توجهی به دست آورده است.
انتقال ۱۰۰ میلیون پوندی کریستیانو رونالدو به یوونتوس، در کنار فروش مسعود اوزیل، کاسمیرو، آنخل دی ماریا و آلوارو موراتا به باشگاههای لیگ برتر انگلیس، جمعاً به مبلغ ۲۲۳ میلیون پوند، رئال مادرید را در میان پرفروشترین باشگاههای قرن ۲۱ جای داده است.
۷. پورتو (۱.۲۳ میلیارد پوند)
پورتو که به پرورش استعدادهای برتر فوتبالی مشهور است، طی ۲۴ سال بیش از ۱.۲۳ میلیارد پوند از فروش بازیکنان درآمد کسب کرده است.
آنها ستارههایی مانند ادر میلیتائو، لوئیس دیاز و جیمز رودریگز را با مبالغ گزاف فروختهاند و از فروش اخیر اوتاویو به النصر عربستان به مبلغ ۵۱.۵ میلیون پوند سود بردهاند.
۶. بارسلونا (۱.۲۵ میلیارد پوند)
بارسلونا هم مانند رئال مادرید باوجود اینکه به هزینههای کلان برای خرید بازیکنان تراز اول معروف است، از فروش بالایی نیز برخوردار بوده است.
قابل توجهترین انتقال برای بارساییهایی فروش نیمار با رکورد جهانی ۱۹۸ میلیون پوند به پاری سن ژرمن بود.
دیگر فروشهای قابل توجه این باشگاه اسپانیایی شامل انتقال آرتور ملو به یوونتوس به مبلغ ۶۹ میلیون پوند و انتقال تاریخی ۵۰ میلیون پوندی لوئیز فیگو به رئال مادرید در سال ۲۰۰۰ است.
۵. موناکو (۱.۲۷ میلیارد پوند)
موناکو درآمد قابل توجهی از فروش بازیکنان خود به دست آورده که از آن میان، انتقال ۱۶۶ میلیون پوندی کیلیان امباپه به پاری سن ژرمن برجستهترین مورد است.
این باشگاه همچنین ستارگانی مانند اورلین چوآمنی، جیمز رودریگز، برناردو سیلوا و توماس لمار را با مبلغ قابل توجهی فروخته است.
۴. اینترمیلان (۱.۳ میلیارد پوند)
اینترمیلان از فروش بازیکنان بزرگ خود سود زیادی برده و بیش از ۱.۳ میلیارد پوند درآمد داشته است.
اسامی ستارگانی که از سال ۲۰۰۰ اینترمیلان را ترک کردهاند، شگفتانگیز است. روملو لوکاکو، زلاتان ابراهیموویچ، اشرف حکیمی و رونالدو نازاریو جمعاً بیش از ۲۵۰ میلیون پوند درآمد برای اینتر به همراه داشتهاند.
انتقال ۴۷ میلیون پوندی آندره اونانا به منچستریونایتد در تابستان گذشته نیز باعث افزایش درآمد آنها شد.
۳. بنفیکا (۱.۵ میلیارد پوند)
بنفیکا شاید بهترین پرورشدهنده استعدادهای جوان در این لیست باشد، به خصوص اگر هدف از پرورش این ستارهها کسب درآمد باشد.
این تیم پرتغالی تنها در ۱۰ سال گذشته ۶۳۶ میلیون پوند سود داشته است.
انتقال ۱۱۴ میلیون پوندی ژائو فلیکس به اتلتیکو مادرید و انتقال ۱۰۷ میلیون پوندی انزو فرناندز به چلسی از بزرگترین فروشهای آنها بوده است.
۲. یوونتوس (۱.۵۱ میلیارد پوند)
یوونتوس بیش از ۱.۵۱ میلیارد پوند از فروش بازیکنان به دست آورده است که بازگشت ۸۹ میلیون پوندی پل پوگبا به منچستریونایتد یکی از کمکهای اصلی آنها بوده است.
انتقال ۶۹.۸ میلیون پوندی زینالدین زیدان به رئال مادرید در سال ۲۰۰۱ که در زمان خود رکوردشکن بود، همچنان یکی از بالاترین فروشهای یووه است.
۱. چلسی (۱.۶ میلیارد پوند)
چلسی در صدر این لیست قرار دارد و از سال ۲۰۰۰ تاکنون ۱.۶ میلیارد پوند از فروش بازیکنان خود به دست آورده است.
مهمترین فروش این باشگاه انتقال ۱۱۵ میلیون پوندی ادن هازارد به رئال مادرید بود. فروشهای اخیر مانند کای هاورتز به آرسنال با ۶۵ میلیون پوند و میسون مونت به منچستریونایتد با ۵۵ میلیون پوند نیز در جای گرفتن چلسی در رده اول پرفروشترین باشگاههای قرن ۲۱ نقش داشتهاند.
ورزش – روزیاتو منبع
گفتگو در مورد این post