به گزارش خبرگزاری مهر، علی جعفریان رئیس بخش هپاتوبیلیاری مجتمع بیمارستانی امام خمینی، گفت: دویستمین پیوند کبد سال ۱۴۰۲ در اتاق عمل یک بیمارستان امام خمینی انجام شد که یک رکورد تازه برای تعداد پیوند کبد در یک سال در بیمارستان است.
وی با اشاره به تعداد بالای پیوند کبد در طی یک سال در این مرکز، افزود: با انجام این تعداد پیوند کبد در یک سال، بخش هپاتوپانکراتوبیلیاری و پیوند کبد بیمارستان امام خمینی یکی از پُرتعدادترین بخشهای پیوند کبد در منطقه و دنیا محسوب میشود.
جعفریان ادامه داد: همچنین در سال جاری ۹ بیمار در این بخش تحت عمل جراحی پیوند کلیه-پانکراس همزمان قرار گرفتند و سه بیمار که قبلاً پیوند کبد شده بودند نیز تحت عمل جراحی پیوند کلیه قرار گرفتند.
وی افزود: این بخش با دو نفر هیأت علمی تمام وقت جغرافیایی، یک نفر هیأت علمی تمام وقت، دو نفر هیأت علمی همکار در جراحی پیوند کبد، چهار فلو جراحی و سه نفر متخصص بیهوشی با در اختیار داشتن تنها ۴ تخت آیسییو و ۱۶ تخت بستری مجموعاً ۱۰۰۰ عمل جراحی را در سال ۱۴۰۲ به انجام رسانده که این حاکی از راندمان بالا و گردش سریع بیماران است.
جعفریان گفت: از جمله موارد قابل ذکر در سال ۱۴۰۲، انجام ۱۲۶ مورد عمل جراحی هپاتکتومی و ۶۴ عمل جراحی ویپل (یک عمل بزرگ برای تودههای سر پانکراس) است. بنابراین آمار، بخش هپاتوپانکراتوبیلیاری مجتمع بیمارستانی امام خمینی فعالترین بخش دولتی ارائه کننده خدمات این رشته در کشور است.
استاد گروه جراحی عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به مهمترین نقاط قوت بخش هپاتوبیلیاری مجتمع بیمارستانی امام خمینی، افزود: از مهمترین نقاط قوت این بخش همکاری پرسنل عالی اتاق عمل یک بیمارستان امام خمینی است که با همت بالا و از خودگذشتگی مثالزدنی، امکان انجام این تعداد عمل جراحی را فراهم میکنند.
وی ادامه داد: همچنین پرسنل پرکار بخش و آی سی یو پیوند کبد با فعالیت شبانهروزی خود مراقبت از بیماران را بر عهده دارند، تأثیر به سزایی در نتایج اعمال جراحی دارد. علاوه بر این، یک گروه با بیش از ۲۵ نفر از اساتید رشتههای مختلف پزشکی شامل گوارش و کبد، عفونی، رادیولوژی، پاتولوژی، انکولوژی، روانپزشکی، کاردیولوژی، نفرولوژی، غدد و متابولیسم، فارماکولوژی بالینی، پزشکی هستهای در مجتمع بیمارستانی امام خمینی به صورت فعال در جریان اقدامات تشخیصی و درمانی بیماران این بخش مشارکت دارند.
جعفریان گفت: همکاران درمانگاه پیوند کبد نیز مراحل آمادهسازی بیماران قبل از پیوند و پیگیری آنان پس از پیوند کبد را بر عهده دارند که نتیجه آن در پیگیری بلند مدت بیماران مشخص میشود. بخشهای تصویربرداری، آزمایشگاه، بانک خون و سایر واحدهای پشتیبان مجتمع نیز همواره در کنار این بخش بودهاند و نقش مهمی در تسریع گردش کار بخش دارند.
وی افزود: میزان موفقیت پیوند کبد در سال اول بیش از ۸۵ درصد و میزان بقا ۵ ساله بیماران ۷۶ درصد است که منطبق با نتایج مراکز معتبر دنیا است.
خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان | Mehr News Agency – سلامت منبع
گفتگو در مورد این post