به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، گروهی به سرپرستی دکتر «جومی رامزی»، استادیار دانشگاه یوتا، گزارش میدهند که احتمال بروز سرطان در این مردان و خانوادههایشان بیشتر است.
رامزی گفت: «ارتباط دقیق بین خطر سرطان و ناباروری مردان هنوز مشخص نیست، اما با شناسایی خانوادههایی با الگوهای مشابه سرطان، ممکن است بتوانیم عواملی را کشف کنیم که هم در ناباروری و هم در سرطان نقش دارند.»
مطالعات قبلی به ارتباط بین کاهش اسپرم در مردان و خطر ابتلاء به سرطان خانوادگی اشاره کرده اند. اما وسعت این تأثیر مورد مطالعه قرار نگرفته بود.
در این جدیدترین تحقیق، محققان دادههای مربوط به ۸۰۰ مرد را از کلینیکهای باروری جمعآوری کرده و این یافتهها را با نمونههایی از تقریباً ۵۷۰۰ مرد بارور (که حداقل یک فرزند داشتند) مقایسه کردند.
محققان سپس آماری در مورد هرگونه سابقه سرطان در میان گروه کامل مردان و خانوادههایشان بازیابی کردند.
محققان دریافتند اعضای خانواده مردان نابارور، ۱۵۶ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلاء به سرطان استخوان و مفاصل و ۵۶ درصد بیشتر در معرض ابتلاء به سارکوم و سایر تومورهای بافت نرم بودند. خطر ابتلاء به سرطان رحم ۲۷ درصد بیشتر بود. ۶۰ درصد احتمال بیشتر برای لنفوم هوچکین و ۵۴ درصد احتمال بیشتر برای تومورهای تیروئید وجود داشت.
همچنین، ۱۶ درصد احتمال بیشتر ابتلاء به سرطان روده بزرگ و ۱۳۴ درصد بیشتر خطر ابتلاء به سرطان بیضه در آنها وجود داشت.
به گفته تیم تحقیق، در میان این گروه یک مورد عجیب یافت شد: خطر ابتلاء به سرطانهای مری ۶۱ درصد کمتر بود.
رامزی گفت: «مطالعه ما چندین الگوی منحصر به فرد خطر سرطان را در خانوادههای مردان با باروری ضعیف شناسایی کرد. نتایج نشان میدهد که آنها رفتارهای ژنتیکی، محیطی یا سلامتی مشترک دارند. قرار گرفتن در معرض عوامل ژنتیکی و محیطی نیز میتواند در افزایش خطر سرطان نقش داشته باشد.»
محققان بر انجام تحقیقات بیشتر در این زمینه تاکید دارند.
خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان | Mehr News Agency – سلامت منبع
گفتگو در مورد این post