برگهای گیاه قاصدک حاوی مقدار زیادی پتاسیم بوده و از این جهت یک ادارآور از برگهای گیاه در دمان احتباس مایعات خصوصا در بیماران قلبی استفاده میگردد.
ریشه گل قاصدک
ریشه گل قاصد داری خواصی نظیر تصفیه کننده کبد، رفع سنگ صفرا و زردی بوده و از آن میتوان به عنوان ملین در یبوست استفاده کرد.
در کتاب قانون ابن سینا گیاه گل قاصد را معالج یرقان و ضماد این گیاه را پادرزهر مار دانسته اند.
برگهای تازه قاصدک
برگهای تازه قاصدک قابلیت خوراکی دارد و میتوان آن را بصورت سبزی تازه در سالاد به کار برد، خوردن برگهای تازه گل قاصد موجب تصفیه دستگاه گوارش و خون میگردد.
تلخی کمی که در برگهای تازه گل قاصد وجود دارد مربوط به ماده متبلور تاراکساسین است.
جوشانده علف قاصدک
از جوشانده قاصدک میتوانید بصورت مرهم و یا شستشوی موضعی جهت درمان نقرس، جوشهای سطحی پوست و ضد اگزما مصرف کنید. (۸۰-۵۰ گرم ریشه)
دمکرده گل قاصد
جهت تصفیه کبد و در درمان سرماخوردگیهای تب دار، بیماریهای ریوی، یبوست، نقرس و اگزما به مقدار یک فنجان در ۳ یا ۴ وعده طی روز میل کنید. (۵۰ گرم قسمتهای هوایی خشک شده گیاه را به مدت ۵ دقیقه دم کنید)
تنتور قاصدک
تنتور این گیاه به عنوان دارویی کمکی جهت تامین پتاسیم کافی به داروهای قلبی اضافه میگردد.
در چین از برگ، گل، ریشه و دانههای گل قاصد به عنوان ادرارآور و محرک کبد و نیز جهت دفع حرارت و سموم بدن استفاده میکنند.
طبع این گیاه سرد و گل قاصد بیشترین حد ویتامین A در بین گیاهان را دارا است و نیز دارای ترکیبات پروتئینی، چربی، املاح معدنی، مقدار زیاذ پتاسیم و مادههای تلخی در برگها به نام تارکساسین است.
بر اساس مطلب منتشر شده از سوی پژوهشکده گیاهان دارویی بر اساس تحقیقات منتشر شده از سوی مصطفوی اسلام در گیاهان دارویی به انضمام طب سنتی آذربایجان، نام علمی گل قاصد Taraxacum officinale L و از خانواده کاسنیان است.
اخبار روز ایران و جهان | آفتاب نیوز منبع
گفتگو در مورد این post