به گزارش خبرگزاری مهر، در این بازدید که به منظور آشنایی دکتر حلیمه سعیدآوا رئیس اداره مراقبت زنان و سلامت باروری وزارت تندرستی تاجیکستان، با روند مراقبت بهداشتی و درمانی از زنان باردار و پیگیری تا بعد از زایمان انجام شد، محمدرضا سهرابی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ضمن بیان سخنانی به تبیین ساختار ارائه خدمت در نظام شبکه در روستا و شهر به عنوان یکی از ارکان مهم خدمات بهداشتی پرداخت.
وی گفت: در قالب این نظام شبکه ای، مراقبتهای مناسب به زنان در دوران پیش از بارداری، بارداری و پس از زایمان توسط تیم سلامت در واحدهای بهداشتی ارائه میشود.
سهرابی افزود: هدف این مراقبتها ارائه خدمات کارآمد و مؤثر به بانوان مراجعه کننده به واحدهای ارائه دهنده خدمت در هر سطحی از نیاز اقتصادی و اجتماعی است.
وی با اشاره به تهیه پرونده الکترونیک سلامت برای ایرانیان، گفت: تمامی خدمات ارائه شده به مادران پیش از بارداری، حین بارداری و پس از زایمان در سامانه الکترونیک سلامت (سیب) ثبت میشود.
به گفته سهرابی، مادران نیازمند مراقبتهای ویژه و زوجهای نابارور در سامانه سیب نشاندار میشوند و خدمات ویژه با همکاری سازمانهای حمایتی و بیمه سلامت به صورت رایگان به آنها ارائه میشود.
در ادامه، رئیس اداره مراقبت زنان و سلامت باروری وزارت تندرستی تاجیکستان، ضمن تقدیر از نظام مراقبت مادران در جمهوری اسلامی ایران به تبیین نحوه انجام مراقبتهای بارداری در کشور تاجیکستان پرداخت.
وی ضمن بازدید از بخشهای مختلف مرکز سلامت چیذر، نظیر سلامت روان، سلامت محیط و کار، سلامت دهان و دندان، واکسیناسیون، مامایی، و ارائه خدمات توسط مراقبان سلامت و پزشک از تنوع خدمات ارائه شده در مراکز خدمات جامع سلامت ابراز شگفتی کرد.
سعیدآوا در بخش دیگری از این بازدید، در بلوک زایمان بیمارستان طالقانی حضور یافت و از نزدیک با نحوه ارائه خدمات بیمارستانی و مراقبتهای درمانی به مادران باردار در جمهوری اسلامی ایران آشنا شد.
خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان | Mehr News Agency – سلامت منبع
گفتگو در مورد این post